Blogtoer: Zwart Hart. Sophia Drenth

Zwart Hart : Een Bloedwetten Bronvertelling en mijn eerste kennismaking met auteur Sophia Drenth. En of die is meegevallen? Ik heb mij voorgenomen om dit jaar zeker 80% Vlaamse en Nederlandse auteurs te lezen, en daarbovenop wou ik mijn grenzen verleggen door ook voor mij onbekende auteurs en genres te lezen. Nu het genre Dark Fantasy van Zwart hart, is helemaal mijn ding maar Sophia Drenth was voor mij nog een onbekende. Ik ben haar dan ook enorm dankbaar dat ik de kans heb gekregen om te mogen deelnemen met de blogtoer.

Zwart Hart is de eerste Bloedwetten-bronvertelling maar volledig los te lezen van de reeks. In de Bloedwetten reeks die ik nog niet ken, lees je het verhaal van Jean Darvas Collignon en hij is naar mijn gevoel niet de alleraardigste persoon, hij gebruikt als het ware mensen als een speelbal. Hoe dit zover is kunnen komen lees je in Zwart Hart.

In dit kort verhaal maken we kennis met Yan uit het land Darvasi. Ooit geboren in vrijheid maar nu slaaf samen met zijn familie op de plantage van de wreedaardige meester Rooijbosch en zijn zeer sadistische broer. Om zichzelf, zijn moeder, zijn zus en zijn broers te beschermen en te bevrijden gaat hij op zoek naar de Sahandran om zo een echte Ath’Vacii te worden. Door toe te treden tot de Sahandran zal hij tijdens de inwijding transformeren van mens tot monster. Een monster sterk genoeg om wraak te kunnen nemen op hen die hem en zijn familie zo wreed behandeld hebben. Wanneer het eindelijk zo ver is en hij oog in oog staat met de Ath’Vacii slaat de twijfel toe, maar de deur om terug te keren is op slot en er is geen weg terug. Is dit hetgene dat Yan voor ogen had? Zorgt het monster met een hart zo zwart voor de redding? Of is dit nog maar de start van een nog gruwelijkere toekomst? Het is in ieder geval de geboorte van Jean Darvas Collignon.

Deze novelle verscheen oorspronkelijk in de reeks Splinters van Quasis Uitgevers en is nog steeds als papieren versie te verkrijgen. Ikzelf las hem als e-book voor de toer en ook jij kan deze novelle gratis lezen als je lid wordt van de e-maillijst op de website van Sophia http://www.sophiadrenth.com. Het eerste deel “Vonnis”, uit de reeks Bloedwetten verscheen in 2015 en werd door Sophia in eigen beheer uitgebracht. Het boek werd genomineerd voor de Hebban Awards en won de Bastaard Fantasy Award in 2015. Sophia heeft een spannende en ook duistere manier van schrijven waardoor het verhaal helemaal tot leven komt. Doordat ik de reeks Bloedwetten niet kende moest ik even wennen aan alle namen maar ik ben door dit verhaal wel overtuigd dat Bloedwetten van Sophia zeker de moeite waard zullen zijn. De tweestrijd tussen goed en kwaad is voelbaar, ik hou van horror in verhalen en genoot van de toch wel expliciete scènes. De schrijfstijl van Sophia heeft indruk gemaakt op mij en smaakt naar meer. En door deze korte kennismaking kan ik mij volop storten op de volledige reeks.

Gepubliceerd door tiekesleesenschrijfavontuur

Starten is moeilijk, volhouden nog moeilijker. Als 40jarige je droom achterna gaan en terug gaan studeren, en slagen. Voor het eerst ben ik gestart en heb ik volgehouden tot op het einde. Een blog rond boeken opstarten is een volgende droom. Bij deze dus gestart. Ik sta open voor heel veel genres. Ik lees veel en ga mijn meningen over deze boeken hier neerpennen. Ik hoop hierdoor een inspiratiebron te worden voor velen. Je zal hier boeken in alle mogelijke genres vinden, voor jong en oud, van jeugdboeken, naar YA, tot volwassenboeken. Veel leesplezier. En de droom gaat verder, buiten lezen ga ik ook starten met schrijven. Het verhaal zit al in mijn hoofd en nu gaan we proberen het stapje voor stapje op papier te zetten. En jullie mogen mee mijn avontuur volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: